Magnat Creative Commons License 2005.05.04 0 0 1517
Azért ez nem teljesen van így szvsz ... nem Bmw vonatkozásban, hanem általában ... egy adott tárgynak, viseletnek (akárt autónak is) igenis van köze a használó iq-jához vagy inkább a milyenségéhez, csak persze erről nem a tárgyak tehetnek ... mondok egy példát, ami talán nem sért senkit, mert tényleg általánosságban beszélek, nem a Bmw-ről ... pl makkos cipős, susi melegítős emberből is biztosan van normális, meg YSL öltönyös, ránézésre normális emberből is lapos iq-s ... csakhogy nyilván ennek kisebb az esélye, mint a makkos-susis 0 iq-snak és az öltönyös normálisnak. Lehet arról sokat vitatkozni, h az általánosításnak milyen szintje nevezhetű 1szerű gondolkodósmódnak, de ha az ember empírikus úton jut vmiféle információhoz, azt meglehetősen nehezen tudja később megmásítani ... ehhez meg tényleg hozzájönnek még az idióta sztereotípiák, és mindjárt lesz egy nézet, ami egy bizonyos autó, ruha, hajviselet vagy rassz (sic!) használóit, képviselőit beskatulyázza ... és aki ebben nem lát semmi igazságot (magában a tényben, nem annak helyességében), az gondolkozzon el azon, h ugyanolyan bátran fog-e egy előtte szerencsétlenkedő fóliázott, fekete, 600-as Mergára rádudálni, mint mondjuk egy WagonR-re ... sztem az elsővel mindenki elnézőbb lesz, mivel nagyobb a valószínűsége, h a duda 6ására olyan figurák ugranak ki belőle, akikkel nem szívesen akaszt tengelyt az ember. Bmw-re visszatérve: sztem a sztereotípia Amerikából származik, ha jól tudom, ott a Bimmer egy tipikus gettóverda ... mármint nem a szakadt gettólakókra gondolok, érted ... ehhez jön még az, h M.o.-n is az átlagnál jobban kedvelik bizonyos antiszoci elemek ezt a típust, mint pl a Suzukit. Persze ettől a Bimmer-tulajok nagyrésze nyilvánvalóan normális marad (és suzisból is lesz egy csomó köcsög, meg a többi márkából is), az kétségtelen, de a renitens viselkedés mindig maradandóbb nyomot hagy az ember tudatában, mint a normális, mert utóbbit valszeg észre sem veszed ... kb, mint amikor a Kék ország vs Piros ország focimeccsen Kék ország himuszát kifütyülik a piros ultrák ... a 30000 piros szurkolóból 300 fütyül, mégis minden kék azt fogja mondani, h ezek a rohadt, mocskos pirosok kifütyülték a himnuszunkat.
Előzmény: pnorbee (1501)