VChris
2005.05.01
|
|
0 0
6436
|
Mindkettőtöknek igaza van!
Természetesen biztos, hogy egy nagyon minimális minőségromlás előfordulhat. De pl. ez VHS esetén szerintem szemmel teljesen észrevehetetlen. Mint már korábban is írtam, én egy óccsó TV tuner kártyával szoktam VHS-ről digizni, nem többtízezres digitalizáló kártyával, amelyeknél még egy 40.000 Ft-os is igazából nem mondható minőségnek. Ennek ellenére szemmel abszolút nem lehet észrevenni semennyi különbséget az eredeti VHS és a digitalizált anyag között. Namármost, ennél rosszabb egy kamera A/D konvertere sem lehet.
Ami a felbontást illeti, természetesen tisztában vagyok/voltam vele, hogy annak nincsen olyan értelemben vett felbontása, hogy pixelekről beszéljünk. Én a felbontást úgy értettem, hogy a 720x576 valódi pixelfelbontásban mindenképpen több információt tud tárolni, mint amennyi a VHS-en analóg mágneses jelekkel tárolva vagyon. Így persze én is tudom, hogy az interpolációnak a szó szoros értelmében nincs értelme, én arra gondoltam, hogy a VHS-ről érkező analóg jelet 720x576-os pixelfelbontásúra számolja ki egy algoritmussal.
VChris |
Előzmény: _AiRMAN_ (6434)
|
|