1 hete használom. Korábbi MDK verziókkal nem nagyon tudom összehasonlítani mert ez az első MDK -em. De korábban kipróbáltam jópár disztrót. Most legutóbb SUSE-t, MEPIS-t és UHU-t. SZVSZ azoknál jobb.
Magyar nyelvű, átlátható könnyen kezelhető grafikus telepítő.
Az összes hardveremet felismerte. - ATI kártyát alapból 3D-vel rakta.
Telepítés kb 20 perc volt, ez nálam UHU-nál kicsit lassabb de SUSE-nál gyorsabb.
Lehet a komponensek közül válogatni, de a defaultot raktam. Igy több mint 2 Gigát rakott fel. Nem szórta tele úgy mindennel mint az UHU, de a telepítő DVD-n szinte minden rajta van - lehet válogatni. Itt van a főbb összetevők listája.
Van benne live update, ami működik is, annak ellenére hogy ugye nem vagyok Mandrake Club tag. Egyébként a neten hatalmas a választék mdk-s rpm csomagokból.
Van egy Rendszerbeállító központ, ahol szinte minden beállítható - Suse Yast-nál szerintem jobb.
Korábban UHU-val az Azureus valahogy nagyon megfogta a netet. Hiába variálgattam benne. Most ez is jobban megy.
Médiákat szépen játssza alapból. De Mplayer is simán fel ment rá a csomagkezelőjével.
Eddig egyetlen gondom volt csak vele. Az egyik DVD-rom nem mindíg olvasta be a betett lemezt. ( fstab-ban magától kitörli a hdc eszközt ??? )
De azér nem csinál annyi rejtélyes dolgokat mint Suse. ( beállítások elfelejtése )
Aki win után ( mellé ) lint akar ezt javaslom neki.
Na hát ennyi.
( ez a rövid leírásom SG fórumbanból származik - ezért nem a leg "szakmaibb" de őszintén szólva linuxban jó magam sem vagyok túl szakmai :D )