István Gyuri Creative Commons License 2005.04.27 0 0 6385

ZE: hanem a Miskolc-Kazincbarcika viszonylatban, regiotram megoldásban gondolkodva.

Szép álom, de kérdezd meg talán a kedves utasokat is erről :)

A buszok amellett, hogy Barcikán kb 10 helyen, Szentpéteren a 26-os mentén elhúzódó városban kb 5 helyen megáll, és utána Miskolcon belül megáll a Reptérnél (Cora), utána a Megyei Kórháznál és a "belvárosban" a Búza térnél (piac, vásárcsarnok, Centrum, Pláza minden ami kell).

Ezzel szemben mit kínálunk nekik? Kbarcika külső-Ms-Tiszai pu. város széle járatot, hát... Nyomvonal áthelyezéssel MS-on belüli villamoskénti vezetésről pedig álmodni lehet, de reális esélye nincs...

A buszok most járnak csúcsban 5-10 percenként (gyors/lassú), ezt a kapacitást villamossal (egy nagyobb kapacitású eszközzel) kb. 15-20 percenként menő járattal lehet, ez pedig szerintem visszaesés lenne a jelenlegi színvonalhoz. Azt már meg sem említem, hogy a gyorsjáratokat hogyan oldanád meg a villamos járatoknál...

Szerintem ez egy hamvába holt ötlet...

GyöBzs: Felesleges a belso végállomáson forgalmistát tartani (Rudabánya, Mezocsát) vagy a vonatszemélyzetnek engedélyt kérni (Szilvásvárad, Paks, Abaújszántó)...tehát mintegy hosszú csonkavágányként funkcionálna.

Az a szép, hogy ilyesmi már működik régóta MÁV-vonalon, a 151-esen Solt "alatt" nincs szolgálat... Ott kap egy írásbelit a mv, hogy a vonattal Dunapatajig közlekedik, és onnan xx:yy-kor indul vissza zzzzz sz. vonatként.

Nekem rémlik valami a Miskolc - Kazincbarcika között kb. óránkénti ütemes közlekedés elég csúfos kudarcáról...javíts ki, ha tévednék.

Vonattal lett volna ilyen? Nem emléxem...

Vonattal annak érdemes Kbarcikára mennie, aki vonattal érkezik Ms-ra, mert akkor nem kell átbumliznia Miskolcon belül, megveheti egyben a jegyét (jobban is jön ki), és helyi járatozik egyet Barcikán belül (vagy sétál egy jóízűt, pl. szakadó esőben....)

Előzmény: GyöBzs (6383)