Hali,
Természetesen több dolgot tudsz állítani mint az olcsóbb kamerákon. Szerintem egyik legfontosabb a fehér-egyensúly, sokat hasnálom a kézi zoom gyűrűt (kicsit meg kell szokni, mert valójában a motort vezérli), manuál fókuszt (ahoz is van kézi gyűrű) és a manuál irisz-t. A fókuszhoz van pillanatnyi autofókusz gomb. Nagy segítség a manuál írisznél a zebra visszajelző, ami a keresőben vagy a 2.5" kijelzőn csíkozza a 70 vagy 100%-os exponált részeket.
Hihetetlen szép a képe, amihez hozzájárul a 3CCD mellett a nagy 58mm-es szűrőméretű lencse :-) - én még nem láttam ilyen tiszta képet "olcsóbb" kamerákon. A másik pedig, hogy klassz alacsonyra tudod venni a mélységélességet ha kell, jóféle makrót lehet lőni pár centi tárgyakról is akár. Mondjuk kötelező egy wide adapter, én megvettem a hozzá való 0.7x sony-t, állandóan rajta van, de én nagyon sokat videózok beltérben.
Nagyon jó munkát végez a rajta levő vesekarakterisztikás mikrofon is, széen összeszedi a hangot, jól vezérli az automatika, hamar lehúzza, nem torzult még üvöltő hangafalak előtt 2 m-re sem :-)
Az adatátvitel nem gyorsabb, azt realtime meg kell nézni evvel is :-) szerintem abban nem sok különbség lehet.
Masszív egy darab az tuti, ezért a súlya is megvan: kicsit több mint 1.5 kg. Kell hozzá venni 1 vagy 2 NP-F960 akkut és akkor nem lehet meglepetés, darabjával elmegy akár 10-12 órát.
Nagyon jó, hogy többféle képpen meg lehet fogni, 3 rec gomb van, 2 room rocker az egyik a fogantyú tetején 2 sebességes a másik egy finoman szabályozható, illetve egy zoom ring manuál zoomoláshoz... valami mindíg kézre esik.
Végül egy pár apróság ami nem tetszett: kár hogy nem FF a kereső (ez a legkisebb gond), néha jól jönne a negytesón (PD170) levő funkció, hogy megy a kereső és a display együtt (hülyén hangzik, de felvétel közben kicsit kürölményes kihajtani a display-t) és a legnagyobb gondom pedig, hogy kicsit hülyén oldották meg a kazetta kidobó részt, ha kicsi a tenyered (nem húsos :-))) akkor szűkre veszed a tenyér leszorítószíjat és akkor nem tud rendesen kinyílni a kazetta kidobó fészek...
Én imádom ezt a kamerát, megint ezt venném!
Ha még lenne kérdés szólj,
üdv,
Ambree