Persze, csakhogy az mondja "kíván változtatni". Vagyis a megszűnésekkel nem számolt. A leépítésről meg persze, hogy nem beszél. ki az a marha, aki kormányprogramban munkahelymegszűnésről beszél, állami segédlettel?
Mert itt van a kutya elásva. A megszüntetésben a kormánynak akkor van szerepe, ha állami munkahelyeket épít le. (Erre is volt sok példa, csak előtte 2002-ben felduzzasztotta.)
A munkahelyek létesítése, szerintem nem igazán az állampparátus felduzzasztását jelenti, hanem pl. támogatást adni vállalkozóknak munkahelyteremtő beruházáshoz(pl.zöldmező stb.), vagy ebben az esetben tb kedvezményt ad. Persze a klasszikus az adó és jáulékcsökkentés, vagyis az élőmunka összköltségének a csökkentése.
És ez a probléma. Az első évben nem a termelő beruházást preferálták, hanem bért emeltek. Ez elvitte a pénz a beruházás ösztönzésből, és ez gyűrűzik azóta is. Egyszerűen, és ezért írtam azt, hogy a kormány töketlen, mert hagyta magát belelovalni a választási ígéretdömpingbe. Ez egyrészt köszönhető a pártjuk apparátusának, másrészt az ellenzék politizálásának. És én ezt nem tartom felelős, az országra odafigyelő, felelős politizálásnak. Az egyik oldalon sem. Tipikusan rövidlátó szemléletmód.