2. Más magyarázata nem lehet, mint a karma? Pl. egyszerűen erősebb immunrendszer. Vagy valami teljesen más, amiről még nem tudunk, de majd valamikor esetleg fogunk, vagy ha nem, az sem érv a karma mellett.
3. Nem tagadtam a karmát, de nem is állítottam ilyesmit. Azt mondtam róla, hogy ez is egy lehetőség - hogy létezik-e vagy sem, hogy úgy működik-e, ahogy te állítod, vagy nem, arról nem tudok semmit. El tudom képzelni, sőt, mindenféle logikát is tudok belevinni, de attól még nem hiszek benne. Nem mondanám, hogy bármi, amiről tudok, ellentmond ennek, de ez még kevés ahhoz, hogy azt mondjam, létezik, működik, stb.
4. Nekem nincs hitem. Ezt úgy értem, hogy nem fogadok el lehetőségeket tényekként.
Mindenesetre, most rájöttem, hogy ha valaki elfogad lehetőségeket tényekként, és én arra azt mondom, hogy azok nem tények, csak lehetőségek, akkor talán bántom a hitét. - Hát, akkor sem tudok mást mondani.
ui: a 2-hez. Olvastam Jungtól az Archaikus embert. Törzsi életformában élő emberek viselkedését, gondolkodásmódját vizsgálja benne Jung. Ők a halált sem tudják elfogadni, mint természetes dolgot (tehát azt sem, hogy valaki 1oo évesen hal meg), merthogy addig élt, és nem értik, hogy ez miért nem folytatódik. De ilyen alapon az öregedés sem érthető. Miért öregednek az emberek? Miért változik a testük?