A hiányzó láncszem Creative Commons License 1998.08.04 0 0 59
Karonülő elképedve nézett a főnökre:

- Sosem hallottam még a Holt Költők Társaságáról.

- Eddig mi sem. Valami egészen új dolog lehet. De a múltkor a Mariottnál, ahonnan a legutóbbi személy eltűnt, a korzón sétálók közül fejbedobtak egy muksót egy diktafonnal. Tök ideg lett, és szerencsére nem a szállodába szaladt hőbörögni, hanem hozzánk.

- És mi van a kazettán?

- Valami okkult vagy rituális szöveg: fel kell sorolni az összes eddig élt "költőt" - ha jól tudjuk, egy 18. századi osztrák boszorkány könyvéből származik az egész. Pár éve találták egy panzió padlásán, aztán az aukció után eltűnt.

- Na, és az enyém lesz az ügy?

- Hát, rád gondoltam.

Karonülőnek hirtelen összeszűkült a gyomra. Itt a kiugrás lehetősége! Vége a sok unalmas melónak: mint legutóbb ez a hülye informatikai cég is, amelyik lemaradt egy tenderről, és ezért megjátszották, hogy elrabolták a marketingmenedzserüktől a pályázati anyagot, mikor leadni vitte. Hiába, a csajszi elég szánalmasan alakította az amnéziást.

Karonülő hihetetlenül jó zsarunak tartotta magát. Ugyan semmiben sem tűnt ki, legalábbis kollegái, akik mélynövésű termete miatt hívták Karonülőnek, semmit sem tudtak a kitartásáról. De érezte: egyszer ő lesz a titkos halálos fegyver.

- Hányan leszünk?

- Adok melléd két skalpvadászt. Mindenről számlát hoztok, C&P Szolgáltató Kft. névre, értve vagyok?! A fekete Passat-ot vihetitek.

Mindennek egy hete.