Bocsánat, hogy reagálok, hiszen nem engem kérdeztél. De hátha -Zutymó várhatóan heves tagadása mellett- az én támogató véleményem is számít valamit..
Szóval én teljesen egyetértek Dethlefsen eme mondatával. Hogy valaki "érett" v.milyen eseményre, az azt jelenti, hogy összejött nála minden szükséges követelmény. Mivel véletlenek (tehát hogy valakivel olyan dolog történik amihez quasi semmi köze) NINCSENEK, minden eseménynek az Univerzumban megvan a szükséges előfeltétele.
Namost ezt csakis reinkarnációs (-> karmikus) alapon lehet megérteni, mivel a szükséges előzmények nem mindig ugyanebben az életben jöttek össze. Ezért nem értkük, hogy miért pont az 5 éves Pankát ütötte el a busz, mert ugyebár kinek vétett ez a kisgyerek - jogos(nak tűnik) a kérdés.
A másik ami még szükséges ehhez a gondolkodáshoz, a "nincs halál"-problematika. Mert enélkül egy lelketlen fantomnak látszik az az ember aki az ilyen eseményeket ilyen "guasi-racionális" fapofával tudja előadni. Ám ha meggondoljuk, hány ember hal meg a világon egyetlen óra alatt - beláthatjuk, hogy mindegyiket em vagyunk képesek megkönnyezni.
Bocs, hogy belepofáztam.