Elnézést, de lehet, hogy Te személy szerint tele vagy azzal, hogy itt mindenki "fikázza" a kötelezőket, de ez egyrészt nincs így, másrészt a kötelező szóban benne foglaltatik az erőltetettség. Nem azért kell olvasni, mert kötelező.
Ilyen (számomra) szemeteket, mint az Egri csillagok vagy A kőszívű ember fiai... Már bocsánat. Nekem nulla. Nem mai emberekhez szól, hanem a kor és az ilyen narratíva iránt fokozottabban érdeklődőknek. Ami egyébiránt tiszteletet érdemel, mert - mint korábban is említettem - én ezeket el nem tudnám olvasni. (Soha nem is jutottam a végükre.)
A Tüskevár ált. isk. 3-4. osztályában tetszett. De le nem venném újra. Az csak egy történet.
Hol van egy Iskola a határon-hoz képest? És ez nem sznobság, hanem tény. Ilyen könyveket összevetni is őrültség, mert más-más kategóriában vannak.
Számomra egyelőre nagyon rosszul szövődik a műsor fonala. De még nem ítélkezem. Ha több ember számára kedvet csinált az olvasáshoz/újraolvasáshoz, akkor volt értelme. Még akkor is, ha az én tetszésemet nem nyeri el, merthogy ugyebár csak én birok hozzászólásom hőse lenni, s nem vagyok objektív.
Devil Inside-dal egyetértek. Remélem a fentiek fényében, ez nem kompromittáló számára. :)