A köztársasági elnök intézménye az a terület, ahol nem kell megújítani a politikát. Amit Mádl Ferenc vagy előtte Göncz Árpád tett, az teljes mértékben megfelelt az ország érdekeinek, ez nem is lehet vitás. Arról nem szólva, hogy a mindenkori köztársasági elnöknek saját megnyilatkozásait kell hozzáigazítania azokhoz az elvekhez, amelyeket érvényesítenie kell. Például pártatlannak kell lennie, a nemzetközi személyes kapcsolatait ki kell használnia az ország javára, törekednie kellene a nemzeti egyetértés megteremtésére. Horn Gyula.
Na ebből lehetne kiindulni.
BE mint tudjuk , Fidesz-tag volt , kb. Fodorékkal egyidőben lépett ki , azóta nem kötelezte el magát. Végzettségeit , munkáit már régebben bemásoltam ide. Nemzetközi kapcsolatok felhasználása? Nincs információm a nemzetközi kapcsolatairól.
A nemzeti egyetértés megteremtése? Ha tud valaki olyan politikust , akinek ez valamilyen szinten sikerült , vagy legalább megpróbálta , az kap tőlem egy piros pöttyöt. Talán Medgyessy Péter miniszterelnökként próbálkozott az állandó pártegyeztetésekkel , gesztusokkal , de nem ment vele semmire.
A depressziós betegség nem lehet kizáró ok. Ez egy gonosz , alattomos , más számára láthatatlan , érzékelhetetlen tünetegyüttes. Személy szerint én is hajlamos vagyok rá , de csak rossz hírek esetén vagy választások közeledtével /a levertségi állapotot Heinekken sör fogyasztásával oldom :)/.
Továbbra sem értem , miért alkalmasabb Sziki Katalin , mint Babarczy Eszter? Nyilvánvalóan SzK esetében jelen van a párttámogatás , BE esetében nincs. De mi van , ha fordítva van? Akkor BE is alkalmas lehetne! Tehát a párttámogatás a döntő , nem az ember.