MrsBennet Creative Commons License 2005.04.23 0 0 452

Csak csöndben jegyzem meg, mennyire tele vagyok azzal, hogy mindenki a kötelezőket fikázza már szinte kötelezően. Nem lehet, hogy ezek nem véletlenül kötelezők? Nem lehet, hogy az emberek iszonyú nagy részének tetszenek is? Lehet, hogy csak felnőttkorú kortársaimnak, de mégis... Sztem a szavazók egy része nem mostanában kapott fel kötelezőt, nem halt bele egyikbe se, felnőtt, később a kezébe vette és elkezdte élvezni, hogy jaj, de szép, nicsak, milyen értelmes, ah, mennyire nekem szól. Én valahogy így tudom elképzelni. De aki idejön, hogy közölje, a kötelezőket csak bunkók szavazzák be, így már eleve be se kéne számítani a listába, az (sztem!) érdekes bizonyítványt állít ki magáról.

Tüskevár, Egri csillagok, A kőszívű ember fiai, stb, stb, nem győzném kitalálni, melyikre szavazzak hamarabb. Mind szeretem. A Tüskevárat évekig minden nyáron előhalásztam a polcról, és nem teszek rá fogadást, hogy az idén is ne biggyeszteném a nyaraláskor az úticsomag tetejébe.

Van, aki csak akkor tekinti magát kultúrlénynek, ha Máraira, Hamvas Bélára vagy Kertész Imrére szavaz, én akkor is annak tekintek valakit, ha nem nézi le a régebbi korok produktumait se. Igenis, hajrá Egri csillagok - Isten rabjai - Láthatatlan ember (mi is volt még Gárdonyitól? :)) és igenis, egyetlen sms-t küldtem el, azt is legdrágább Móra Ferencemre, az Aranykoporsóra. (Sajna, az nem kötelező. :(()