riska Creative Commons License 2005.04.23 0 0 2522

záporoznak a kérdések :)

a dobók az AL-ben nem ütnek egyáltalán. helyettük ún. DH (designated hitter) van.

a DH nincs a pályán védekezésnél, csak az ütősorrenben szerepel a dobó helyett.

a NL-ben a dobók "ütnek" is, itt nem lehet DH-t használni. szóval szerepelnek az ütősorrendben a dobók, de természetesen nekik elsődleges feladatuk a dobás, ütésben általában nem sokat tesznek hozzá a játékhoz.

az ütősorrendben 9 játékos szerepel, ez egy kötött sorrend, és folyamtosan az egész meccsen ebben a sorrend jönnek ütni a játékosok. csere esetén, a lecserélt helyén üt az új játékos.

a lecserélés sok mindentől függ. milyen dobót hoz be éppen az ellenfélnél, hogy áll a mérkőzés. cserélni egyébként bármikor lehet.

ha meccsen 3 OF kidől (nehezen elképzelhető amúgy), akkor beállhat IF vagy akár dobó is OF-re, sőt dobni is mehet akárki elvileg :)

ha viszont lesérül vki (több hetet ki kell hagynia) azt DL-re (disabled list) teszik és a farmcsapatból hoznak helyére valakit, így a 25-ös keret állandó.

további részleteket szerintem majd szóban a holnapi meccsen. a nézők között is lesz biztos aki tud segíteni, de az ÓBF kispadnál én jegyzőkönyvet vezetek majd, úgyhogy engem is kérdezgethetsz majd nyugodtan, de most mennem kell :)

Előzmény: don.cor (2518)