Tereza Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1486

Amerikai répás muffint (Stahl J. 3-ik, rózsaszin könyve szerint) sütöttem.

 

A liszt fele teljes kiőrlésű, dió, barna cukor és persze s.répa  ment bele. Biztonság kedvéért hozzáadtam plusz 1 tojást. A formákban a tésztát direkt csúcsosra igazitottam, hátha igy elkerülöm a kalaposodást. Ez sikerült, kalap nem keletkezett és a muflik olyan csúcsosak lettek, mint a piramis. Szépen ki tudtam szedni, nem sérültek. (Nem miniben volt, hanem a normál 12-ben.) Papirkapszlit, természetesen, nem használtam, csak kimargarinoztam a lukakat. ( A könyvben a képen gömbölyű volt a tetejük, de annyi baj legyen, végül finom lett.)

 

Zitka, szép a tortád, ne bánkodj a mufliknál sem a csúcsok miatt. Aki nem tudja, hogy a tortát nem ilyennek tervezted, azt hihetné, hogy ezt igy dizájnoltad és kinevezheted avantgard sütinek.

 

Még vissza a fenti muflihoz : A  reciben azt mondja Stahl, hogy a diót a "mozsaramban finomra töröm". Ez mit jelent? A szegfűszegnél ez rendben volt, de az első dió adag olyan furcsa lett, úgyhogy a többit megdaráltam. Igy jobb lett.

 

Sütötte már valaki ezt muflit?