Zitka
2005.04.21
|
|
0 0
1474
|
Nem normál piskóta a tésztája, hanem az is csokis. Talán egy kicsit "tömör" is. Lehet, hogy muffinnak is megsüthető... És akkor nem is vagyok annyira OFF. :-) Egy régesrégi BURDA-ból van a recept.
Hozzavalok - a tesztahoz: 4 tojas 20 dkg porcukor 8 dkg liszt + 8 dkg etkezesi kemenyito (lehet 16 dkg liszt is) 1 kaveskanal sutopor 5 dkg kakao (normal, nem Nesquik) 1 narancs lereszelt heja tortaformahoz vaj/margarin
A krémje viszont anyagilag és kalóriailag is maga a bűnbeesés. :-))) Olyan Nigella-féle anti-lájtos krém...
Hozzavalok - kremhez: 2 tabla keserucsoki (a' 100 g) 2 tabla tejcsoki fel liter tejszin 2-3 evokanal rum
A tejszínt fel kell melegíteni, feloldani benne a 4 tábla csokit, majd egy éjszakára behűteni. Másnap pedig habverővel felverni. Én még magozott meggyet is tettem a rétegekbe a csokikrém tetejére. |
Előzmény: markusjud (1471)
|
|