Zitka Creative Commons License 2005.04.21 0 0 1474

Nem normál piskóta a tésztája, hanem az is csokis. Talán egy kicsit "tömör" is. Lehet, hogy muffinnak is megsüthető... És akkor nem is vagyok annyira OFF. :-) Egy régesrégi BURDA-ból van a recept.

 

Hozzavalok - a tesztahoz:
4 tojas
20 dkg porcukor
8 dkg liszt + 8 dkg etkezesi kemenyito (lehet 16 dkg liszt is)
1 kaveskanal sutopor
5 dkg kakao (normal, nem Nesquik)
1 narancs lereszelt heja
tortaformahoz vaj/margarin

 

A krémje viszont anyagilag és kalóriailag is maga a bűnbeesés. :-)))  Olyan Nigella-féle anti-lájtos krém...

 

Hozzavalok - kremhez:
2 tabla keserucsoki (a' 100 g)
2 tabla tejcsoki
fel liter tejszin
2-3 evokanal rum

 

A tejszínt fel kell melegíteni, feloldani benne a 4 tábla csokit, majd egy éjszakára behűteni. Másnap pedig habverővel felverni. Én még magozott meggyet is tettem a rétegekbe a csokikrém tetejére.

Előzmény: markusjud (1471)