Megcsináltam tegnap az áfonyásat, sima vaníliás tésztával, csokidarabokkal. Finom lett, de várakozásommal ellentétben ez az áfonya édeskés volt. Viszont most próbáltam először az ötkeres vajas-vaníliás aromát, nagyon jó íze lett tőle. (Azért nem fényképeztem le, mert szabvány muffin-kinézete volt.)
Kivételesen használtam a kapszlikat, mert nem volt otthon vaj a formák kikenéséhez, és érdekes módon most egész jól kijöttek belőle. Lehet, hogy azért, mert olajosabb volt a tészta.
Egyébként nem tudom, miért mondjátok, hogy a csiga meg a békítő kifli macerás, szerintem egyáltalán nem az. Talán csak a stahljuci leírása cirkalmas túlságosan. Valóban több idő, a kelesztés miatt, de nem kifejezetten bonyolult... egyetlenegy küblit kell csak elmosni utána, meg a robotgép dagasztókarját.