Az arancine-re gondolsz? HA jól tudom, szicíliai (palermói) recept, de nemcsak sajttal szokták tölteni, hanem minden egyéb finomsággal. :-) Megmondom őszintén, nekem kicsit macerás, eddig talán 2x csináltam. De finom, ez tény. :-)

Vagy pedig van a suppli - ez inkább Róma környéki recept, szerintem ez lesz az! Ebbe tesznek sajtot. Mikor eszed, nyúlik kifelé a sajt, mint a telefonzsinór :-) (suppli al telefono)
Fasírt problematika:
szerintem is lesznek zsírtócsák. Én szoktam baconnel kibélelt őzgerincben sütni fasírtot. Ha csak simán megsütném, az alul lévő baconök egyszerűen megfőnek a húsból kiszivárgó húslétől + gusztustalan fehérjehabok keletkeznek. Tapasztalat. :-( Ezért félidőben (mikor a lapos tetején már megpirultak a ráhajtott bacon szeletek) kiborítom az őzgerincet egy lapos tepsire, és a domború részét is ropogósra sütöm. Ebből arra következtetek, hogy a muffinformában is hasonló lehet az eredmény, csak kisebben. :-)
Amúgy meg a férjednek igaza van, tényleg a bő zsíradékban kisütött fasírtgombóc a legjobb. :-)