Ha ilyen dolgokat szeretnél csinálni én azt javaslom, hogy akkor is vegyél egy kisebb zoomtartományú kamerát, és az ilyen "gondokra", mint pl. telihold videózás, stb... ott vannak az előtétlencsék. Sokkal jobban jársz, hidd el.
Megint csak a mai kameratesztet idézném: a makrófelvételnél is a Pana volt a nyerő ami a kamera "közelhozatalát" illeti. Hogy miért nem zavar engem mégsem az a tény, hogy én csak kb. háromszor akkora távolságból, harmadakkora méretben tudok "makró" felvételt csinálni a HC14-mel? Mert ha ilyen gondom van, kb. 20 másodperc alatt felcsavarom a 6 dioptriás makrólencsémet, és felveszem a virág bibéjét és porzóját :-))) Akik ott voltak ma a teszten megerősítenek ebben, igaz nem a virág porzóját néztük meg, hanem a szék szövetének a szálait. Ha jól emlékszem 5000 Ft volt a makrolencse.
Nos a te problémádra is van megoldás, létezik olyan előtétlencse, ami a zoomtartományodat növeli meg. De hidd el jobban jársz egy olyan kamerával, aminek az egész optikája a 10-szeres zoomtartományra van optimalizálva, nem pedig a 30-szorosra. Mert ott már más dolgok esnek áldozatul, hidd el, ezt egyszer kitárgyaltuk.
De nem lebeszélni szeretnélek, véleményeket kértél, én elmondtam az enyémet :-)
Zeki:
Miért én írjam le? Én már annyit gépeltem ma... :-)
Ja, a lényeget majdnem elfelejtettem!!!
Lényeg:
Megcsináltam Premiere-rel a tesztábrafelvételekből a bmp-ket, felkerültek az oldalamra (http://vchris.atw.hu).
Nem szúrom be ide őket, mert az Index lerontja a minőséget. Ja, délután rosszul emlékeztem, rosszul mondtam, nem 600K egy frame bmp, hanem kicsit több, mint 1 mega. Csak egy kis különbség :-)
VChris