ribizli Creative Commons License 2005.04.16 0 0 1406
Hú, de ügyesek vagytok!
A kelt tészta mufliformában témakör engem is régóta izgatott, és a csiga is eszembe jutott már, na de egész más az egész úgy, hogy valaki már elkezdte kitaposni az utat ebben az irányban! :)) (Stahjuci iszonyúan körülményes ekészítési leírásain meg mindig megdöbbenek...)

Némi kampányolás: a szárított élesztőben nem csak élesztő van, hanem "műanyag" is, ezért én inkább időnként kidobok egy "frisset", ha már régóta csücsül a hűtőben, de gyakorlatilag mindig van használható is, ha netán kedvem támadna használni. Vészhelyzet esetére van szárított is, de azt tapasztalom, ha már több-kevesebb rendszerességgel süt kelttésztát valaki, érdemesebb friss élesztőt tartani a hűtőben - sok helyet igazán nem foglal. :)

Még a mikor vegyük ki a formából kérdésre visszatérve én is hagyom hűlni egy darabig, mielőtt kiszedem - nagyjából addig, míg kézbefogható hőmérsékletű lesz, aztán szintén a mikro rácsán hűl általában.
ribizli