Szia zee944!
Köszönöm a kérdéseket, van bőven :-)
Hogy mitől darabos, és mitől életlenebb a virág, arra nagyon gyorsan tudok válaszolni. Most, hogy írtad, megnéztem, és elszörnyűlködtem: én b*szt*m el, finoman fogalmazva. Ez akkor keletkezik ez a darabosság, és életlenedés, amikor felcseréli az ember a félképsorrendet. Nos a deshaker-nek meg kell mondani, hogy upper vagy lower filed first az anyag. Valószínű figyelmetlenségből ezt megcseréltem (a DV kamera mindig lower filed first módban vesz fel), szóval ez sem nem a DV kamera hibája, sem nem a deshaker-é. A deshaker semmit nem vesz el az élességből, mert nem csinál mást, mint a frame-eket tologatja el, de magán a képen a pixelekkel semmilyen átalakítást nem csinál.
A felvételt le is fogom szedni az oldalról, és ha megvan még az eredeti, megcsinálom újra.
Szobai felvétel: semmi kiegészítő világítás nem volt, a felvétel este készült, semmi természetes fény nem volt, csak a szoba világítása, egy darab 80 W-os izzó.
A színkorrekciót meg lehet úgy csinálni, hogy ne legyenek homályosabbak az apró részletek. De itt igazából kicsit túl is lőttem a célon, mint ahogyan azt már korábban is írtam. Az a kicsi homályosodás lehet, hogy a zajszűrő következménye, mert ezen a felvételen - mint azt az eredetin lehet is látni - volt zaj rendesen.
Egyébként monitoron nézted? Mert ott lehet, hogy ez feltűnik, de TV-n biztosan nem. Én számtalan független ismerőssel teszteltettem már ilyen jellegű összehasonlításokat, és mindenki azt mondta - természetesenTV-n nézve - hogy abszolút jobb, és semmi romlást nem érzékelnek. Persze, ha az ember monitoron full screen-ben, 50 cm-ről nézi, akkor lehet felfedezni különbséget. Amikor először feltettem, tudom, hogy én is a monitoron való megtekintést ajánlottam full screenben, mert ha kimondottan összehasonlít az ember, akkor az jobb. De éppen ezért érdemes TV-n is megnézni. Én egyébként akármikor csinálok valamit, a végcél mindig a TV, hiszen a végtermék megy DVD-re, és amikor megnézzük ismerősökkel, rokonokkal, barátokkal az anyagot, az mindig TV-n történik.
Mi is volt még? Ja igen, kamera. A kamerám egy belépőszintű Sony DCR HC14-es, amit egyébként nagyon szeretek, és ha minden igaz ma délután Zekinél ki is derül, hogy mit tud a többihez képest. A CCD-je természetesen 1/6-os csak.
Ha kimaradt valami, csak szólj, és pótolom.
VChris