Sziasztok!
Visszaolvastam a topicot.
A barcelonai történet megdöbbentett. Én 3 éve jártam ott utoljára, nem tapasztaltam ilyet – ekkora változás történt?
Kicsit elszabadultak alább az indulatok. :-)) Talán így van ez jól.
A topic elején boncolgattuk a kérdést, hogy tanítani kellene a viselkedéskultúrát. Persze nemcsak itthon, de hát mi itt élünk.
A topicnyitás óta középiskolás lett a lányom. Tanulnak viselkedéskultúrát is, amelyben az étkezéstől kezdve az öltözködésen át minden benne foglaltatik. Ezen nagyon fellelkesültem – egészen addig, amíg nem olvastam el a suli nyári külföldi táborának ismertetőjét. A gyerekek családoknál laknak (Angliáról van szó), a prosiban ilyenek vannak: ha lehet, a gyerek ne fitogtassa, mennyi pénze van; a családdal történő közös étkezésekkor ne fintorogjon, ne tegyen megjegyzéseket akkor sem, ha netán nem szereti azt az ételt; ne vágjon fel a háziak előtt a discmanjével, a kamerájával stb., stb. Ezek a kitételek sok év táboroztatásának tapasztalataiból kerültek a prosiba…
Valahol olvastam az idei Operabál meghívójáról. Uramisten, hogy abban mik voltak! Felnőtt – és közéleti! – embereket figyelmeztetni az öltözködés, a megfelelő viselkedés stb. szabályairól…!