Törölt nick Creative Commons License 2005.04.15 0 0 10
Ja, persze, hát ez a lényege. Általában ezek a szerzett infok visszaigazolhatoak, ha a fizikai világról szolnak. Ha olyan területet érintenek, ahol a fizikai észlelés nem müxik, akkor sajna nincs bizonyitás. Csak akkor ha magad is eljutsz arra a szintre ahol már érzékeled.

"Agyhullámokat ?
Szellemi lényeket ?
Talán korábbi és későbbi eseményeket"
Például. De még sokminden mást is.

"Tehát ebből a szempontból a 'plusz' érzékszervek eltérnek a hagyományosaktól."
Persze. Amikor valaki pl magasabb látásról beszél akkor az azt jelenti hogy képekben tapasztalja a magasabb valoságokat. Pl ha azt mondja hogy vöröset lát, akkor nem igazából látja, hiszen nem fizikai dologról van szó, hanem ahhoz a lelki élményhez hasonlitja az általa érzékelteket, mint amikor valaki vöröset lát a szemével...

"Amit 3 egészséges ember lát, hall, érez, annak ugye egybe kell esnie."
Nem feltétlenül. Gondolj csak arra, hogy mindenki a saját szürőjén keresztül lát. Mindenki mást vesz észre az adott eseményből. Mindenki interpretál, kevés az igazán objektiv szemlélő. Ez még fizikai érzékelésnél is nehezen müködik...
A vega klubban azt irtam tegnap "egy nagydarab kopasz állat", Thulya visszairt hogy "nem is volt nagydarab" én meg azt válaszoltam, hogy 105 kg volt. Na akkor most mi az objektiv valoság? Érted, mire akarok kilyukadni?

"Valamint : az érzékelés tárgya fizikailag nem kell, hogy az érzékelő számára elérhető legyen ?"
Bizonyos érzékelésfajtáknál nem kell. De pl van olyan aki ugy nyer infot, hogy megfogdossa az adott tárgyat.

"Ezen érzékelések 'vevő' része (mint a szem és a fül) és központja is az agyban van ?"
NEM. Ezek nem fizikai szervek, hanem az ember energetikai testeiben alakulnak ki a gyakorlatok hatására. Ha extrémen akarnék fogalmazni, akkor azt mondanám hogy egy Mester agyát nyugodtan ki lehet venni, akkor is megmaradnak ezek a képességei... Vannak kivételek pl a 3. szemnél a tobozmirigy. Az az agyban van. De ezt inkább ugy képzeld el, hogy ez csak egy fizikai alap. Önmagában nem müxik, csak ha ráépül a szellemi érzékszerv.
Előzmény: KanOne (9)