En nekem epp azert az az erzesem hogy tobb temat talalok a netten Lizzyvel kapcsolatban, mivel Lynott halala utan nagyobb 'renumet' -> good reputationt csinaltak a bandanak. Ami meg elszomorit hogy hogy az atlag ember onnan ismeri Gary Mooret hogy annak idejen orrba szajba nyomattak a Still got the bluest.
Oszinten szolva nekem a Ballads and Blues albumrol is legalabb a felet szivesebben hallgatom mint a Stillgot the Bluest. Most a Still got the Bluest azert kaphattak fel annak idejen mert lehet a nagy kozonseg izlese elter az enyemtol es azt igy kurvara el lehetett adni, de ha azert nyomattak a radiokban hogy Garyt reklamozzak, akkor megint nem 'tetszik' hogy miert pont azzal a szammal. A Loner az igen, azt jol tettek hogy nyomattak :)
Hallgatom valamelyik nap (munka kozben) a Blood of Emeralds-t es figyelem a szoveget is.. mondom magamban ez olyan ismeros mintha valakinek irna, egy jo baratja aki meghalt, meg 69-be jott Dublinba stb... mintha magarol irna. Aztan epp most olvasom Szakacs Gabortol GM az ir gitaros konyvet (volt mar rola szo itt a forumban). Haza megyek es elore olvastam ahol ezt a szamot elemzi, hat persze hogy Phil Lynott emlekere irta :) Szerintem szazszor jobb mint a Still got the blues (legalabbis nekem:), Foleg mikor bugat a gitarral a :"You lived each day like there was no tomorrow..stb" utan, mint egy himnusz ! Annyira fulbemaszo a dallam hogy gondolkodok, -tam hogy valaki mastol szedte volna , vagy valami hasonlot hallhatott de nem hallottam mastol hasonlot.
Ha mar elemzesnel tartunk. A Jhony Boy szinten az egyik kedvencem. Az csak egy kitalalt szemely vagy amoogott is all valaki ? Lizzynek is vannak Jhonys szamai :)