tehtube Creative Commons License 2005.04.15 0 0 1619

Hogy tovább borzoljam a kedélyeket: ma megérkezett a lezlicskének feladatot adó is. Szépen, nagy papírdobozban profin becsomagolva. Egy rendes méretű digitális Hammondorgona. 

Oberheim OB5.

A jó hang mellett nagyon fontos a jó játszhatóság, és ezt csak az egybeszerkesztett kétmanuálossal lehet igazán megtenni. A két waterfall billentyűzet közt 6cm a távolság, pont mint az A102-mben. A húzóregiszterei jobbak az összes klónénál és ott vannak ahol kell. Vibrátógombok a helyükön, perkák is.

Zengetője, torzítója is nagyon jó hangú. A műlezli kipróbálása még hátravan, mert egyszerűen a 11-es kábellel összekötöttem a 21-es lezlivel. Bekapcsoltam az orgonát, erre a lezli is bekapcsolódott. Profi. A kapcsoló vezérli.

A sima, vibrátós, perkás hangja jó, mindene egyénileg állítható. Gyorsan bekapcsoltam az A102-t és igazítottam a hangjához. Egész jól sikerült.

Van egy tulajdonsága ami kiemeli az általam ismert klónok hangja közül, ez pedig a leakage és motorzaj. Van az XB-XK-knál, VK-knál, V5-knél is ilyesmi, de csak akkor mikor lenyomunk egy billentyűt, egyébként néma csend. Itt folyamatosan szól a leakage, vagyis a 91 fogaskerék összeszólalkozása állítható erősséggel. És mégegy: a motorzaj is hozzáadható. Ez meg egy mélyebb folymatos brummogás.

Kelyclick állítás oda-vissza és a click típusa: fényesebb/sötétebb.

Vibrátó erősség, sebesség. Perka erősség, lecsengés. Erős perkánál drawbar halkítása/vagy sem.

Lábbasszus: az alsó manuál splitelhető ha nem lábazunk. Válaszható a spinetes alaphang, vagy a B3-as összetett basszhang. És a lényeg, a lecsengés ideje. A string bass-t a B3-akban külön kell beszerelni, alapban nem szól tovább.

A külseje körben valódi fa és a legigényesebb olasz bútoripart tükrözi. Még az alja is mdf bútorlap!

Még nem tudok róla sokat, egyenlőre ennyi.

Még kell doboz neki meg a L21-nek és irány a koncert. Addig meg papírdoboz :-(

DB5 L21

(hátul meg az E112, Allsound)

Előzmény: KarnEvil (1618)