VChris Creative Commons License 2005.04.14 0 0 5843

Gergő:

Igen tudom, jogos, azt már korábban is írtam, hogy azért lett kicsit lilás, mert siettem, és kicsit többet korrigáltam utólag a fehéregyensúlyon, mint kellett volna.

Viszont nem értek egyet azzal, hogy az eredeti jó. Az eredeti szerintem nem jó. Az nagyon sárgás és sötét. Viszont a kamerámon ennél többet nem lehetett kihozni 80 W mellett fehéregyensúlyból. Pont ez volt a lényeg, amit meg akartam mutatni, hogy egy nagyon rossz körülmények között készült felvételt is jól fel lehet javítani. Ha utólag a fehéregyensúlyhoz kevesebbet nyúlok, és esetleg kicsit kevesebbet világosítok, akkor szerintem az egyezne meg azzal, amit a valóságban is látok a szememmel abban a szobában olyan körülmények között.

Tudod, ha az ember valamit hangsúlyosan meg akar mutatni, akkor lehet, hogy kicsit túllő a célon. Na ez történt most velem, és én is már akkor vettem észre, mikor már átkódoltam DivX-be, és feltöltés előtt megnéztem. Na de akkor már nem volt kedvem sem meg időm sem újrakezdeni.

Egyébként szerintem lehet úgy hozzányúlni, hogy semmi nem sínyli meg, sőt kimondottan jót tesz neki, ha csak ahhoz nyúlsz, amihez kell, és csak mértékletesen. Mert ha eltúlzod, akkor meg valóban könnyű átesni a ló túloldalára, és akkor már rá lehet mondani, hogy még rosszabb is lett. Viszont ha tudod a határt, akkor egyértelműen jobb lesz az eredmény.

Azt a kérdésed viszont nem értettem:

A sorokból egyébként miért kellett levágni?

Analóg kameráról digizted?

Semmit nem vágtam le. Honnan gondolod? Nem analóg kameráról lett digizve, DV kamerámról lett beolvasva FW-n keresztül.

Esetleg lehet, hogy arra gondolsz, hogy azon is alkalmaztam Deshakert, és egy kicsit azzal elvettem szélekből? Kicsit lejjebb erről részletesen írtam.

VChris

Előzmény: chgergo (5840)