arnyekxxx Creative Commons License 2005.04.13 0 0 2404
Jomagam nem vagyok linux fan, nekem is xp van a gépemen, stabil is /miota megvetten nem volt még frissitve se nemhogy ujratelepitve, még sp1 sincs rajta.../ természetesen kaloz verzio. Na akkor lássuk: 1. a liberálisok ugy tudom nem örülnek az állami ujraelosztásnak, akkor meg miért is jo ha te ugy használhatod a free windozt, hogy az állam fizet helyetted az adofizetök pénzéböl? Miközben felháborodsz ha valaki adokedvezményt vesz igénybe a sulinetben nem tök rászorulo ujságiroként? Ellentmondást érzek. 2. - 3. Miért jo az neked nekem meg az államnak, hogy az adonkbol billgéc van támogatva? Jobb megoldás ha az állam fizet azért, hogy jogtiszta legyen egyesek gépén a windoz miközben jogtiszat oprendszert legalább olyan stabilat és legalább olyan használhatot ingyen is lehet jogtisztán használni? Ismét az 1. kérdés, mint liberális te jonak látod, hogy a pc-t soha nem használo marinéni adojábol legyen a billgéc jogtiszta szoftvere a te gépeden? Ennyi erövel mki kaphatna egy államilag fizetett suzukit, és akkor a cigánygyerekek nem lopnának kocsit a hétvégi dizsibe járáshoz... jogtisztaságért ugy küzdeni, hogy az állam fizet... nekem abszurd. Csinálja meg hardverkulcsosra a windozt a billgéc, ha nem akarja, hogy sokan használják kalozba. 4. Tedd hozzá, hogy Magyarországon, mert nálunk elmaradottabb nyugaton nagyvárosok állnak át linuxra. Szegények biztos nem tudják fizetni az Xp liszenszét... 5. lásd 4.-et kiegészitve azzal, hogy .rtf-et az Atarimon az Edit nevü karakteres szövegszerkesztö is tudott, ugyhogy ahhoz nem kell M$... Konkluzio /szerintem/: 1. az nem a jo megoldás, hogy azért fizessünk a közösböl a billgécnek, mert nehogy rossz legyen már neki. vagy mondjuk a Steinbergnek is fizet az állam, hogy kompenzálja a törött Cubase VST-k és Nuendo-k miatti veszteségét és, hogy ezentul jogtiszta legyen a kvázi szabvány zeneszerkesztö progi minden zenész és studio gépén? 2. az még kevésbé jo megoldás, hogy a M$ állami támogatása miatt minden gyereket windozfüggövé nevelünk és utána arra hivatkozunk a M$ támogatásában, hogy "dehát mki csak ehhez ért..." Ez olyan ördögi körnek tünik...
Előzmény: eR-dei (2403)