Igen, ez egy hibrid lezli. És egykezes a szállítása!
Először is csak egy motorja van. Léptetőmotor. Bármilyen sebesség megadható neki, ill. folyamatosan változtatható, ezért hátul beprogramozhatom a lassú, a gyors, a felfutás, a lelassulás és leállás sebességét/idejét. Persze ugyanez vonatkozik a két oldalsó kétutas 2×50W-os állórendszerre is.
Meglepően élethű a műlezlije és annak mozgása. Gyakorlatilag nem hiányzik az igazi dob. Itt még a mikrofonozás szögállása 0-180° és a mikrofonozás távolsága állítható. 0,3-3,0m.
Van még két érdekes állíthatósági paraméter: az egyik, hogy normál hangon szóljon, vagy szimulálja a 122-es fadoboz rezonanciáját. (így sokkal jobb, úgy meg keményebb), ill a magassugárzó/driver típusa is állítható, hogy legyen a régi Jensen a sötétebb, karcosabb hanggal, vagy az újabb JBL a 925-ből vagy a legújabb európai lezlik magasának karakterisztikáját adja. És megadható a crossover frekije 700-1000Hz közt. (800 az általános).
Ok, ebben a nagyon kis dobozban nincs, nem lehet házrengető basszus, de a jel továbbküldhető az énekcuccba. Nagyon hangos. 3×50W. Van benne egy torzító is. Ha a fejem közelébe teszem állványra, nekem már biztos jól szól. Akár állítva letehetem magam mellé. A távolabbi közönség meg megkapja a hangját sztereóban az énekcuccról és persze több basszussal.
A MIDI az gondolom ok, szintetizátorok közti számítógépes kapcsolat. Ebben itt az a lényeg hogy különböző control change/sysex értékekkel is bármelyik fönti paramétere változtatható, nemcsak a sebesség váltása. Tehát ha mondjuk (csak mondjuk) pc-n összeállítok egy komplett nótát és az orgonát igazi lezliről kívánom hallgatni, akkor ez a tényleges vas a virtuális nóta függvényében fog viselkedni.
is.
Féltem hogy az új DB5 egy rendes lezlivel számomra már szállíthatatlan lesz, de így még súlyt is megtakarítottam az Allsound-VK7hez képest.
Utánanézek pesti helynek, de mi is évente csak 1-2-szer játszunk Pesten. Nem tudoxervezéssel foglalkozni.