Az ACDL képzés nagyon gyakorlatias, mert azt mondja: bármilyen oprendszeren, bármilyen elfogadott programmal megoldható a feladat.
Egyébként az oktatásnak nem lenne olyan nehéz átállnia, szerintem egy - két hónap alatt a tanárok nagy része simán átállna, ez azért mégsem olyan, mint amikor az orosztanárokból, angoltanárok lettek :))
A politikusi hablatyolásról (ezt is leírtam már ezerszer, de a linuxosok nem hajlandók megérteni >> negatív hozzállással nehéz is lesz)
szóval: amíg a piacon 95 %-ban MS van, addig az oktatásnál nem szabad hozzányúlni a gyakorlati részhez (amelyik az életre nevel) viszont az általános részben nyugodtan lehetne linuxot oktatni.
És persze, hogy tért nyer a linux, csak nem úgy nem annyira, mint azt a fényes tekintetű linux hívők gondolják, mondják.
Tiborcsiknak: egyszerűen a kvázi szabvány MS termékekben olyan belsőparancsok is vannak, melynek nem licenszelhetőek, és így nem is használhatják más programok. Még adatbázisoknál is hajlandó ilyesmire az MS, pedig ott van szabvány, csak a BG -ék nagyívben szarnak rá.
Ez nagyon nem szép, igaz, de sajnos, sajnos, sajnos beválik: a cégeknek nagyon nehéz váltaniuk szabad szoftverekre.
Úgyhogy összegezve: amíg azt kell, addig én az MS programok kezelését fogom tanítani, mert megmondta a pszichológia tanárom is: Erdei maga ne kísérletezgessen a gyerekekkel ... :))