Sziasztok !
OTHELLÓ ... így nagybetűkkel .... :-)
Én megörököltem egy kb 350 tőkéből álló ültetvényt ,
bort nem csinálok belőle ( egyenlőre ) , de tervezem .
Viszont egyik kollegám igen . Ennek a bornak a nagy
előnye , hogy ennek nincs tablettás , szalmából erjesztett
változata ... hamisíthatatlan ... nekem ízlik ...
Nehéz ételek , sültek , esti nagy baráti beszélgetések
nélkülözhetetlen kelléke ...
Önmagában inni "nehéz" , teli gyomor kell hozzá :-)
Nem vagyok " nagy " fogyasztó - kb 6 - 8 liter / év .
Ami viszont érdekes ennek a szőlőnek szeme van ...
Amikor Sopronban nem szedik le a Kékfrankost , mert
30 - 40 Ft -ért nem éri meg a gazdának , az othellót
60 - 100 Ft között lehet piacra dobni ....
Dél-nyugati , meredek domboldal , 19 fokos must .
Mivel a szőlő hobbynak sem utolsó ezért idén kb 150
tőkével növeltem a termőterületet ...
Tőke ... hajaj hol van még attól .... iskoláztam .. illetve
bizva a jó éledésben , helyre is ültettem .
Egy gyökerezést elősegítő porral most találkoztam először
kiváncsi vagyok milyen eredménye lesz .
MEDINA : / egy lentebbi levélben említették /
Egerben ittam belőle , életem eddigi legjobb vörösbora .. / 35 év /