arnyekxxx Creative Commons License 2005.04.10 0 0 2365
Szerintem az egyik legfelháboritobb dolog az egyébként monopolhelyzetben levö és ezt kihasználo M$ -ot ami magasrol tesz a szabványokra és az eröfölényével megprobál mindenkit ellehetetleniteni /a csucs a klikkelés szabadalmaztatási kisérlete/ államilag is támogatni a monopoliumának megerösitésében. kezdödik már operácios rendszer szinten, ha nem M$ oprendszer van egy gépen el se tudja az átlag inditani, mintha az informatika=lenne a windozzal. Tulajdonképpen a fél világot meg tudná a billgéc bénitani egy kattintással, ha a windozok nem ellenörzött kodjába beleirtak egy távoltol indithato format:C parancsot... /ok ennyire azé nem vagyok paranoiás, de elméletben semmi akadálya és megállna az élet nagyrésze/ és mindez azért, mert van egy cég ami azt tehet amit akar és az emberek örülnek neki, hogy nem kell tudniuk mit csinálnak, és nem gondolnak bele a kiszolgáltatottságukba. Pedig ott az alternativa szinte minden M$ programhoz, de ha egyszer az iskolában a kisgyerek a wördön nö fel és meglát egy másik szövegszerkesztöt amiben nem ugyanazzal az ikonnal jelölik a boldositást már nem tud vele mit kezdeni. És erre tud épiteni a M$, hogy a juzerek nem értenek máshoz, majd a cégnél is kikövetelik a wördöt, hiába lenne más akár kényelmesebb jobb akár ingyen is, nekik a wörd kell mert otthon is az van meg a szomszéd marinéninek is az van meg különbenis vegye meg az a nyomorult cég hamá eccer azt akarja hogy neki dogozzak. Nemá, hogy meg kelljen mást tanulni több perc alatt. Ma az informatika oktatás egy állt. iskolában abbol áll, hogy a gyerek megtanulja inditani a winfost, megtanulja az asztalra kitett IE ikonnal elinditani az explorert és megtanul emilcimet regisztrálni a freemailen. Amig ezen a szinten van a közoktatás, szvsz felesleges minden SEX féle probálkozás, nincs alap amire lehetne az informatika fejlödését épiteni lehetne. Na jol kibosszankodtam magam. Bezzeg a régi szép idök amikor az Atari St-n 1986-ban ROM-ban volt az grafikus ablakos oprendszer egérrel vezérelve és nem kellett ujratelepiteni az egészet mert nem lassult be...