Nos röviden.
1. Amennyire lehet szabaditsd meg attol a földnek nem nevezhetö tözeges valamitöl,amiben vannak feltételezhetöen most.Persze csak ésszerü határig,mert ha ez nagymértékü gyökérszétcincálással járna,akkor inkább a gyökerek maradjanak.
2. Természetesen rögtön öntözd meg öket,de mig a Myrtuszt utána is öntözgesd a Vriesa földjét kevésbé,inkább a tölcsérében legyen mindig viz.Igy vizhez is jut,és megakadályozhato a gyökérrothadás.
3. Hát hogy meddig tartja meg ki tudja.Attol függ miota virágzik.A broméliafélék általában a felleveleiket 2-3 honapig is megtartják.
4. Majd ha végre lesz idöm megcsinálni a netes oldalamat amit tervezek,akkor talán ilyesmikre is lesz válasz(talán a nyár folyamán jut rá idöm)
5. Myrtuszt magrol szokták szaporitani(az enyémröl is most szedtem le a terméseket),Meg lehet probálkozni dugványozással is,de ez elég lassu és bizonytalan nekem kb.5-6.dugványom eredt csak anno meg mikor Spanyolországbol hoztam.A Vriesa mint minden broméliaféle elvirágzás után sarjakat fog hozni,miközben az anyanövény fél-egy év alatt fokozatosan elpusztul.Hogy mennyit és hol az fajtátol függ,igy látatlanban nehéz megmondani milyen hybrided van.Van olyan ami oldalt 4-5-öt is fog hozni,de pl.a Vriesa splendens csak egyet hoz azt is a tölcsére közepéböl,igy nagyon nem mondhatni szaporának.Ugy hogy neked majd hol jön és mennyi,csak azt tudom mondani,hogy majd meglátod.