outdownS Creative Commons License 2005.04.08 0 0 310

Sziasztok!

Látom, ti is felléledtetek. Én már vetettem egy csomó dolgot, de azt a Biokert-ben írtam meg. (-:)

Szalagos vetés ügyben látom rokon lélekre akadtam itt. Én mindig vagy lusta voltam egyelni, vagy nem jutott rá időm (mert abban az időben kellene vacakolni vele, mikor a virágokkal is éppen elég tennivaló van.) Ennek folyományaként lettek olyan répáim, amik egymás köré tekeredtek, mint egy DNS-spirál.

Idén én is vettem szalagos magokat: répát, kaprot és bazsalikomot. A bazsalikom még várhat - a paradicsom szomszédja lesz, a répát -és kaprot viszont egy barázdába tettem. (Egy-egy csíkot mindegyikből.)

Petrezselyemből nálam is csak a leveles működik. Tudnotok kell, hogy kétéves növény, áttelel, de majd elkezd virágszárat növeszteni, és akkor már nem jó a levele. Addigra ki kell nevelni egy új generációt.

Tavaly annyira nem volt helyem az új generációra, hogy egy elvermelt sor nárciszhagyma feje fölé vetettem, és lestem mi lesz ebből. Az lett, hogy nyár végére hajtott ki, ősszel szebb és dúsabb lett, mint petrezselyem valaha is, a tél első felében is vígan szedhettem belőle. A hó elnyomta, és a régi levelek megsárgultam, ezeket letépkedtem, és csak a friss közepét hagytam meg. Ez most szépen zöldell, a nárciszok meg virágoznak.