Wouldnotsayso Creative Commons License 2005.04.08 0 0 201

Túrót lehet kapni Japánban, bár nem minden boltban, és persze nem ugyanaz a minősége és állaga, mint otthon. De azért használható. A tejföl dettó, itt 40%-os tejföl van, és kalapács kell hozzá olyan kemény. érdemes tejjel 20%-osra higítani.

 

Ezek a termékek persze méregrdágák, akárcsak más a japánok által kevéssé fogyasztott termék, mint pl. a magyar! akácméz (1200 Ft / 100 ml), a német savanyú uborka (1 850 ml-es üveg kb 900 Ft), az európai jellegű (értsd: ehető) kenyér (kilója néhány ezer foritntban jön ki) 

 

Viszont amit egyáltalán nem találtam: savanyúkáposzta (bár állítólag ezt lehet kapni a nagyobb városokban valahol), füstölt csülök, édesvízi hal (ez a világon szinte mindenhol probléma, annak idején az USA egyik nagy városában egy helyen lehetett kapni pontyot, mégpedig a zsidó negyedben, két-három kilóért kértek annak idején több mint 10,000 Ft-ot).

 

És még egy nagy probléma van Japánnal, a lakásokban általában nincs sütő, és az elérhető árú lakásokban hely sincs neki.

 

Szóval marad a szushi, ami viszont tényleg jó, és otthon elérhetetlen vagy megfizethetetlen.

 

Az ember egyébként könnyen jól érezheti magát idegen kultúrákban, de otthon sohasem lesz igazán...

 

WNS

 

Előzmény: liberálmensevik (188)