Törölt nick Creative Commons License 2005.04.07 0 0 3251

BOCSÁNAT!

Most vagy én nyúltam mellé (kétszer?!) vagy tényleg megőrült a Fórum-motor...

Utobbi (2) megszólalásom az Így csal a Matáv toipikba készült! És én oda is írtam be - amit pedig ide írtam, az eltünt...

De megpróbálom megismértelni!

Szóval NE ADD FEL!

Szerintem nem feltétlenül kel lSZOBÁN ÉS FALON keresztül kábelezni.

Ablakon kívül (igaz ekkor át kell fúrni a keretet, de utána ki lehet fagittelni vagy kétkomponenses anyagokkal ragazstani/tömíteni) szépen lehet vezetni pl. párkány alatt "láthatatlanul is" vezetéket, ha alkalmasan választod meg (azaz NEM a szobai ké-négy eres lapos krimpelhetővel, mint a hálózatos alválalkozók akár 10 méteren is teszik!), sőt ha a homlokzat színvilágának megfelelő a kábel, akkor  aszabad felületeken sem feltétlen zavaró 8azaz nem leszel kitéve piszkálódásnak.

Igaz a legszebben egy megfelelő (kis) kábelcsatorna felszerelése "működne", amit aztán a homlokzat szerinti síznnel lemázolsz, és ez sem nagy összeg és mivel ablakmgasásgban teszed, nem is nehéz szerintem...

Arra pedig, hogy akábel az évszakokat (NAP/UV vagy épp a fagy) nem bírná: egyrészt nem vagyunk túl benapozottak úgy országosan sem, fagyni pedig még nagyon jól szigetelt családi házak falánál sem szokott nagyon ;-) , de ha árnyékolt helyre teszed vagy épp hő/UV álló kábelt használsz, akkor nem lehet gond évekig (ebből a szempontból a csatornázás hosszú távon jobban megéri).

Eklatáns sk. példa (na ja: cipész és a cipője), hogy az én ma már (csak) "meleg tartalék" üzemre alkalmazott Lepke antennám a tetőről egy immár 20 év közeli koaxon "jön le" és a kábelnek vagy a jelnek semmi gondja - pedig a (lapos!) tetőn tényleg hónak és fagynak (jég) is ki van téve egy jó nagy szakaszon.

Azaz tényleg ne add fel, hanem keresd amegfelelő megoldást. Ami elismerem nem tűnik első pillantásra fel talán.

Üdv!

Maus Robi

(mikimaus)

Előzmény: xtr28 (3246)