Törölt nick Creative Commons License 2005.04.07 0 0 3249

Üdv!

Én Rainman barátomnak kissé ellentmondva a szokásosan középre helyezkedő (jogi) álláspontom alapján két dolgot javasolnék

a) a korábbi munkahelyi hivatalos papírokat (munkáltatói nyilatkozatok, a kiszervezés - Ranman! Nem biztos, hogy kiszervezés volt, 95 előtt nem volt szokáés tudtommal, ez meg nbnagyon azelőttinek tűnik, ha pedig jogutódlásos megoldás volt, akkor bármileyn feltételt aláírhatott a Matáv ha neki AKKOR megérte! - vagy más munkáltató-váltás esetén is előfordulhatott ugyanis, hogy akedvezmények jogutódláshoz hasonlóan tovább éltek - meg kell keresni!

b) HA van bármilyen adat a kedvezmény MEGÍTÉSLÉRŐL (határozat vagy nmyilatkozat stb.) főleg a nyugdíjba vonulás kötrnyékéről, illetve azzal közvetlen kapcsolatban, azokat elő kell keresni!

Ha egyikből sincs (vagy indifferens) , akkor bejön a képbe bizony két lehetőség:

1.) a korábbi (hány éven át történt?!) RÁUTALÓ magatartással a Matáv elsimerte a jogosultságot. Amit pedig egyszer elismerek, azt a jogosultságot - egyéb körülmények változatlansága esetén - csak kétoldlaúan lehet megszüntetni!

VAGY konkrétan kell hivatkozni mindenképp a megváltozott feltételekre.

Eklatáns példa. nekem egy OSS hiba (!) miatt ISDN belépésem után két hangpostámat adtak ingyen - miközben ÁSZF szerint egy sem járt volna ingyen - és amikro elkezték - volna! fizettetni, a ráutaló magatartásra hivatkozva reklamáltam.  A mai napig nem ekll fizetnem, igaz közben egy évvel később kb. az - akciós és új! - ISDN-ekhez hozzávették a hangposta ingyenességet ;-))

2.) Méltányosság

A logika uaz mint az 1. pontban, de csak akkro érdemes elővenni, ha a jog eszközei nem segítenek. A hivatkozási alap az előfizető (és mint korábbi munkavállaló) jóhiszeműsége, a Matáv privatizációs és HR gyakorlata és ennek fényében a ráutaló magatartással a korábbi AKCIÓK ELŐL AZ ÜGYFELET ELTÉÍTŐ (!)helyzet beállása - ennek közvetlen következményeként és egyedi méltányosságból állítsák vissza a kedvezményt.

Rainman barátomnak üzenem: nem ettől megy tönkre (egyetlen) cég, és ilyen PR szempontból de akár HR emberiességből csak jó sülhet ki ha jól csinálják, és nem emiatt kerül utcára +1 ember (sajnos vagy hála Istennek: ez már nézőpont kérdése!)

Mindkettőtöknek a legjobbakat!

Maus Róbert

(mikimaus)

Előzmény: xtr28 (3246)