Blondegirl Creative Commons License 2005.04.06 0 0 159
Igen, en is "leleptem" negy evvel ezelott es amikor vegre kijutottam Angliaba ugy vettem az elso levegot mint a fuldoklo, amikor vegre a viz felszine fole emelkedik.

Nagyabbol egyetertek azokkal a siramokkal, amik a magyar kozelet tarthatatlansagarol, meg az emberi szolitaritas es a lehetosegek hianyarol szolnak alabb. En is csak az edesanyammal es 3-4 jobarattal tartom a kapcsolatot es mas nem erdekel. De en alapvetoen a maganeleti kilatastalansag miatt dontottem igy (mind a tars hianya, mint a lehetetlen allashelyzet miatt) es most nagyon-nagyon jol erzem magam ott, ahol vagyok.

Viszont egy dolgot magyarazzon nekem meg valaki: miert kell allandoan ezen gorcsolni, hogy milyen az magyarnak lenni??? Az vagy, mert annak szulettel. Pont. Sem szegyelni, sem mellveregetni nem kene miatta. Egy kicsit egeszsegesebben kene ehhez az identitastudat dologhoz hozza allni, nem? Egy brit (a sutyerak focidrukkert leszamitva) nem eszi magat azon, hogy milyen is angolnak lenni ebben a vilagban. Ha nem tetszik neki az itteni elet, felkerekedik es attelepul Amerikaba vagy Ausztraliaban mert ott legalabb sut a nap. De senki nem fogja emiatt elitelni. Nem fogjak lehazaarulozni. Ha meg buszke a hazajara az ember, az is nagyon szep. Huzzuk mar ki magunkat es ne sirankozzunk allandoan. En ugy erzem, hogy sokak itt sokkal sotetebben latjak a helyzetet mint kene. Valoban felhaborito, hogy Bp-et elonti a kutyakaki es a graffiti (sok kulfoldi ismerost kalauzoltam mar otthon es nagyon ciki a falfirka mondjuk a Szabadsag szobron, a Halaszbastyan vagy a Lanchidon), de tessek megvalasztani egy masik polgarmestert es akkor talan jobb lesz. Pont azok a kulfoldiek, akiket korbevezettem otthon szoktak aradozni Pestrol, na meg a lehetosegekrol, amik benne vannak. Nem veletlenul vasaroljak fel az ingatlanokat olyan nagy lelkesedessel (sajnos - a harmadik ok, amiert eljottem az az volt hogy keptelen voltam magamnak lakast venni ...)