friss nick Creative Commons License 2005.04.06 0 0 352

Sztem ebben a konkrét esetben, HA bűnösnek ítélik, igaza van. Márpedig EDDIG (és innen) úgy tűnik, sínen van a nyomozás. Az ilyen nem ember. Tényleg nem érted meg, hogy ha pl. a saját lányommal tenné ezt, két napig ordítanék, utána pedig az isten irgalmazzon bűnös lelkének? És ezzel nem vagyok egyedül?

Márpedig igazából nem a társadalmat bántotta, hanem a lányt és áttételesen a családját - szerintem az igazság valahol ott van, ha egyrészt megakadályozzuk, hogy másokkal is ezt tegye a jövőben, másrészt a lány családja úgy érzi, hogy a tettes elnyerte méltó büntetését, és (a lehető legjobban) megbűnhődött bűneiért.

Esetleg az egyfajta megoldás lehet, hogy az áldozat családja döntsön: életfogyt vagy halál...

Te miért hagynád életben? Komolyan érdekel! Azon túl, hogy esetleg nem is ő volt, csak nagyon pechje van. Vagy épp ezért?

De akkor egyetértesz azzal, hogy soha nem szabad kiengedni, semmiképpen? (HA bűnös, már írtam többször.) Akkor viszont ennyi erővel meg is ölhetnéd, örök rabságra van ítélve.

Őszintén, mit tennél, ha - soha ne történjen meg! - a legkedvesebb rokonoddal vagy barátoddal tenné mindezt, és rábizonyítanák? Egészen biztosan megbékélnél a hivatalos 15-20 évvel? Hogy kiszabaduljon életerős és bosszúvágyó negyvenesként?

Előzmény: Törölt nick (351)