Beavis Butt-Head Creative Commons License 2005.04.06 0 0 82
Vagy nem olvasol elég figyelmesen, vagy tényleg igaza volt az ofömnek, hogy baj van a stilisztikámmal... :-)))))

A "kevés eredményt" nem az össz-kultúrára értettem, hanem csak arra a területre, ami engem kifejezetten érdekel. Ez jelen esetben a tömegközlekedés tárgyi emlékeinek megörzése. Lehet, hogy Pesten csak a Vasúttörténeti Park meg a Gyermekvasút van, de mégis annyira tudom ajánlani bárkinek is, mint a német, osztrák, svájci, dán, holland söt cseh dolgokat...

És mint azt is írtam lejjebb, ugyanúgy van Germánföldön is egy "hungarisztán", ami ugyanúgy megnyilvánul a politikai anyázásokban, a médiamoslékban meg a rakás prosztóban. S ugyanúgy megvan ez sok más országban, biztos a még civilizáltabbakban (pl. Skandinávia) is.

Goethe-nek van egy mondása mely szerint "Mindig sajnálkozva tekintettem a német népre, mely egyedeiben oly hatalmas, de összességében mégis elszomorító." Pontatlanul idéztem ugyan, de a lényege ez. Én pontosan nem a tömeget keresem, hanem ezeket az egyedeket, akik kiemelkednek ebböl a tömegböl, és valami jót, nekem fontosat tesznek. És tudom ugyan jól, hogy Magyarföldön is van sok ilyen értékes ember, nagy részük jó barátom is, de mégse jutunk többre, pontosan azért mert itt nem lehet a pronyóktól függetlenül alkotni...
Előzmény: AradiGábor (79)