"Mégis arról a kevés eredményröl mindig szóltam és szólok, hogy azt érdemes megnézni"
Szerinted "1100 év" csak keveset tud felmutatni?
Deutschland (is) fel tudott mutatni sok értékes dolgot, mégis egy időben a legcivilizálatlanabb hely volt (lsd.: Harmadik Birodalom). Ha nem kaptak volna Marshall segélyt, nem tartanának ott ahol most.
És mi a véleményed a tengernyi német Urlauber-ről, akik igencsak disznó módon viselkednek a Balatontól Mallorcáig ?... Ezeket majmolod annyira? Hozzád hasonlóan én is éltem Németországban (Stuttgart), majd Olaszországban több évig... A németek lenézik az olaszokat, mégis én valahogy úgy éreztem, hogy Itália százszor jobb hely mint Germánia... Tisztábbak, többet fürdenek az emeberek, divatosak, tudnak élni... Szóval, minden relatív... Egy olasznak a német is csak egy faragatlan, pöffeszkedő, sörszagú micsoda... Míg egy német az olaszok hangoskodását sérelmezi.
Különbségek vannak magyar és román, magyar és szlovén között is... Minden népnek megvannak a maga erényei és gyengéi. Amit én ebben a topikban ostorozok, az sokban megegyezik azzal, amire te is gondolsz... én mégsem "magyarisztánozok" és rongyos mivoltában is szeretem a Hazámat. A tuskó embereket viszont nem szeretem, bárhol is legyenek: itthon vagy külföldön.