Beavis Butt-Head Creative Commons License 2005.04.06 0 0 74
Nem, az a negatív, amelyikre Te gondolsz. Amelyik sehol nincs otthon. Én az vagyok, amely "szupranacionális" értékeket tart fontosnak, és ahol azok megvannak, nagyon is otthon tudja magát érezni.

Und ich verstehe auch was du geschrieben hast... de inkább magyarul válaszolok, hisz mint olvashattad, nem mindenki ért németül. Tehát. Lásd az elöbbi hozzászólásomat, ehhez még azt teszem hozzá, hogy én még soha senkinek, se németnek, se más nációnak nem szidalmaztam az országot, meg a vezetést, talán Demszky az egyetlen kivétel, de akkor se úgy szóltam, hogy ezzel elriasszam Budapesttöl az embereket. És mint mondtam, sok minden nem tud úgy müködni nálunk, mint kint, amik fontosak nekem. Mégis arról a kevés eredményröl mindig szóltam és szólok, hogy azt érdemes megnézni. (Ez nemcsak Magyarországra vonatkozik, számos ország van közel és távol töle, melyekröl nem a legjobb impressziói vannak az embereknek, számos esetben okkal, én mégis igyekszek keresni az értékeket, még ha ez nem is mindig sikerül, de ha találok, mindig szólok róluk!) Szóval ne keverd túlzottan a Gizikét a gözekével... ;-)

A zászló-himnusz dologra lásd ismét a Magyarország-Hungarisztán párhuzamot. Még ahhoz annyit, hogy Kazahsztánba pl. még turistaként se nagyon mennék el, mégis az ö zászlójukat tartom a legszebbnek, egész egyszerüen esztétikai alappal.

S nem vagyok német. Magyar állampolgár vagyok, vér szerint a jó ég tudja, mi szorult belém, de van pár tippem (a német nincs köztük) - de ha megkérdezik, mi is vagyok, elsösorban nem nemzetséget, hanem érdeklödés és kultúra alapján adnék választ.
Előzmény: AradiGábor (70)