Beavis Butt-Head Creative Commons License 2005.04.06 0 0 63
Schweine Ausländer? Ausländer Schwein? Rám érdekes módon nem mondta még senki. Söt, olyat is mondtak rám, hogy jómunkásember vagyok. Nem lehet, hogy mindenki magából indul ki?

Ha pedig figyelmesen olvastad volna, ez nem egy konstans állapot, hogy itt vagyok. Meg nem úgy akarok elmenni majd Magyarföldröl hosszú távon, hogy utána soha vissza ne menjek oda, vagy minden eszközzel letagadjam, hogy honnan való vagyok, és direkt megtanuljak tört magyarul beszélni.

Az élösködést meg nem tudom, hogy kavarod ide. Én megdolgoztam azért, hogy itt lehessek. Persze koromhoz és lehetöségeimhez mérten, de azért sok kortársamhoz képest az sem kevés. Meg dobálózol itt ilyen kétértelmü dolgokkal, hogy büszkének lenni. Ha vádaskodni akarsz, tessék egyértelmüen, nem fröcsögni!

Használni a Hazának. Így nagybetüvel. Gyönyörü! Mit használ nekem a Haza? Mi az, amiben többet használ, mint egy másik. Nem a hazának akarok használni, hanem azoknak az embertársaimnak, akikkel közösek az értékeink, a céljaink. Ezt meg nem az dönti el, hogy milyen zászlót húztak fel a póznára.

Hogy ki vagyok én? Wer bin ich?
Tudom jól, ki vagyok, és mit szeretek. Ich weiß es gut, wer ich bin und was ich liebe.

Hisz más nép által létrehozott készbe beleülni kényelmes és olyan trendi.

Hát én nem "trendi" akarok lenni. Egész egyszerüen csak olyan értékekkel foglalkozni, olyan lehetöségekkel élni, amikre itthon nincs lehetöség. És nemcsak élvezni akarom, amit létrehoztak, hanem én is tenni akarok azért, hogy megmaradjon, vagy még szebb legyen. És így tettem most itt is kint.

Hogy "schweine Auslander" maradsz míg élsz ? Mit érdekel ez téged ? Hiszen megvalósítod magadat.

Így is van. Megvalósítom magam. Úgy, ahogy otthon nem. S ezzel azt is teszem, ami másoknak is jó, és nem fognak "Schwein"-nek titulálni, söt, büszkék lesznek rám, hogy idejöttem ki tudja honnan, és mégis fontosak nekem is azok az értékek, amik sok Reichsdeutsch honfitársaiknak nem, és teszek is értük. Ez a nem mindegy látod, hogy nem azt nézem, magyar, német, cseh, szlovák, román, usák az illetö, hanem hogy vannak értékek, amelyek fontosabbak nekünk annál, hogy "hova rakott le az a nyomorult gólya" és teszünk is érte. Ha valahol pedig több lehetöség van erre, miért ne tennénk ott?...

Előzmény: jozanesz60 (51)