Kék skorpió Creative Commons License 2005.04.06 0 0 1441

www.nb1.hu:

Andruskó Attila és Oláh Lóránt a kaposváriak játékosai a jövő héten állampolgársági vizsgát tesznek, mint ismeretes, a zentai születésű labdarúgók jelenleg csak szerb útlevéllel rendelkeznek.
- A vizsga magyar történelemből és alkotmányjogi ismeretekből áll majd - számolt be honlapunknak Andruskó -, egy írásbeli és egy szóbeli részből fog állni a megmérettetés. Sikeres vizsga esetén, sajnos még nem leszünk egyhamar magyar állampolgárok, mert egy évet és nyolc hónapot kell várnunk, mire letehetjük az állampolgári esküt. A labdarúgástól egyébként független, hogy szeretnénk megkapni a magyar állampolgárságot, ha nem fociznánk, akkor is folyamodnánk érte. Magyar vagyok, Magyarországon élek, a nagyszüleim magyar állampolgárok voltak, így természetes, hogy szeretném minél hamarabb megkapni azokat a papírokat, amelyekkel én is teljes jogú tagja lehetek a társadalomnak. Sajnos eddig semmilyen támogatást nem kaptunk, mert ha az MLSZ mellénk állna, akkor vélhetően gyorsabban lezajlana ez a procedúra. Azt azonban nem tudom pontosan, hogyan lehetne felgyorsítani ezt a folyamatot, mint ahogyan azt sem, hogy mennyire számolnak velünk esetleg a válogatottnál. Gondolom, Lóri azért esélyesebb a címeres mezre, hiszen ő vezeti az Arany Ászok Liga góllövőlistáját. Ezzel együtt amiket Nagypál Tibor mesélt nekünk, az egyszerűen csodálatos lehet.
Mint ismert a Kaposvár harmadik délvidéki származású labdarúgója, Nagypál már kerettag volt a Bulgária elleni válogatott mérkőzés előtt.

HAJRÁKÓCZI!!!! HAJRÁ MTK!!!!