everyman Creative Commons License 2005.04.04 0 0 36

Sziasztok!

Borzasztóan elszomorít és felháborít ez az egész ügy, hisz én is egy 16 éves lánygyermek anyja vagyok. Sajnos évek óta hiába magyarázza az ember a gyermekének, hogy sötétben, későn már ne mászkáljon az utcán, dehát egy kamasznak bármit mondhat az ember, úgyis megteszi. A szülő sem loholhat folyton a nyomában, így "tehetetlenül" nézzük más szülőtársaimmal, hogy ezek a gyerekek teljesen természetesnek veszik a késő esti programokat. Az "átkosban" volt egy szabály: bizonyos időpont után kiskorú (nem emlékszem a korhatárra) szülői felügyelet nélkül nem tartózkodhatott az utcán. Én nem érezném a személyes szabadság korlátozásának, ha valamilyen hasonló rendszabályt most is bevezetnének, hisz ez gyermekeink védelmében történhetne. Ha néha fülönfogná őket egy rendőr, s mondana egy ejnye-bejnyét, talán komolyabban vennék a veszélyeket, amelyeknek (bár nappal is történnek ilyen esetek) mégiscsak éjjel van nagyobb kockázata. Mi is felelősek vagyunk gyermekeink biztonságáért, legalább a kockázatot próbáljuk csökkenteni...

Egyébként a visszaeső nemi erőszaktevők ellen szerintem a leghatásosabb védekezési mód a kiherélés lenne :-)