spacc Creative Commons License 2005.04.04 0 0 13

bazze!

Szeánsz nélkülem??? Olyan mint egy dugás nő nélkül. (sőt! hátulról=hátam mögött) El lettél kápráztatva.  Amúgy a méretmegállapítás igaz, ha a horizontális paramétereket tekintjük, de a vertikális a lényeg, mint a phono is bizonyiccsa. Ott versenybe vagyok ám cefetül. Láttál te mán jegenyét?  Nézz rám(fel)!

Na a témánál maradva: Gyár. Ferinek lényegében igaza van, bár megjegyzem a kínai fotoriport a 70-es évek beli magyar állapotokat tükrözi, az ellenpélda pedig egy mai, európai korszerü kisvállalat körülményeit,  ráadásul még csak nem is azonos profilu gyártásról van szó, de nem ez a lényeg.

Mert a lényeget egyik sem tükrözte szerintem, és ez alapján korai lenne messzemenő megállapításokat levonni, úgyhogy én kissé óvatosabb lennék az ügyben. A termék élettartamát annak konstrukciója, az alkatrészek megfelelő méretezése és minősége, valamint a gyártási technológia fogja meghatározni.

Kétségtelen, és való, hogy a nagy ipari múlttal és munkafegyelemmel rendelkező országokban ez könnyen garantálható.

Tudom nevetséges a példa, de 8 évvel ezelött kaptam amerikából hazajött ismerőstől egy konyhai digitális órát (hogy le ne égessem a kaját, olyan kis visszaszámláló, jó nagy kijelzővel)  Rendkívül kulturált darab, szal nem gagyi. A seggén lévő felirat szerint: Components designeg in Portland,  Made in China.

Na a lényeg, ha a felirattól eltekintünk, ember nem mondja meg, hogy a ferdeszemüeknek ehhez köze van, és a konyhában a tűzhelytől 30 cm. távolságban csücsül 8 éve, és híven szolgál.  (kicsit értek a ketymekütyük élettartamának megbecsüléséhez, és én mondom néktek: nem semmi.)  No jó, most mondhatná bárki, hogy a példa nem egy hájend termék, de azért tanulságos. Azt bizonyítja, hogy ott is tudnak technológiát betartani akár a tucattermékek terén is. És ezt a terméket majd tíz évvel ezelött gyártották.

Úgyhogy nem tudom. Az tény, hogy a kis kínaiakba egyre többször fogunk belebotlani, mert most hogy az EU és USA ilyen finnyás lett környezetvédelmi szempontból, nagy szerepet kap ez az ország az ipar területén egyes részegységek gyártásában. (hehe! érdekes lenne szerintem az eredménye egy olyan szbályozásnak, hogy egy késztermék - jelen esetben elektronika - forgalmazásakor az egyes beépített alkatrészekről részletes eredet adatokat kellene közölni) 

Biztos vagyok benne, hogy okozna nagy-nagy meglepiket.

Előzmény: big-dewil (8)