Szia Cucurbia!
Nnaaa most már bánom, hogy nem szóltam előre. Úgy kellett magam lebeszélni, hogy ne fontoskodjak már, te biztos tudod ezt az akciót.
Én tavaly hallottam róla először: április 1-én szokott lenni, minden Oázis áruházban, csak magánszemélyeknek, 30.000,-Ft értékig bármely növényre ami náluk van, kivétel azok amiket eleve leáraztak valamilyen oknál fogva. Belépéskor megmérik a cipőméreted, kapsz egy kártyát rajta a 44%-kal és a végén a kasszánál ezt levonják. (Koedukált vetkőzés nincs, tetszene mi?).
Én nem voltam még náluk sosem, mert nagyon messze esik tőlem mindegyik, kivételesen tegnap elmentem kíváncsiságból, a soroksári áruházba.
Kapaszkodj erősen: a medinillát 2000,-Ft-ért vettem, le volt árazva. Nem szép példány, de medinilla és majd nálam helyrejön. Éppen hoz egy virágot, úgy látom a másik kettő vagy leszáradt, vagy elvirágzott, meg ugye tetves is, nem nagy, egy db elágazása van, kb 40cm magas és hat levele. De hát 2000,-Ft volt muszáj volt megvennem.
Egyébként 13E-ért nem venném meg, még 7-ért sem. Ahová én járok ott még sosem láttam 5E-nél drágábbat, az a 13ezres biztos nagyon nagy példány. Egyébként én mindig elvirágzott növényeket veszek, vagy leárazottat és itthon próbálom belőle kihozni amit lehet. Most éppen egy vriesea-pikkelyvirágnak örülök, tavaly,vagy két éve télen vettem 500-ért, és most virágzik, úgyhogy büszke vagyok magamra.
Kérdés! Ti olyan okosak vagytok itt a topicban: Van egy Caryotám, és olyan halvány színű a levele, majdnem sárga az összes, csak vegetál, nőni nem nagyon akar, átültetés, táp mit sem ér. Mit tegyek vele, hogy szép zöld legyen?
Meggyógyultál már?