Jo reggelt,
kedd ota voltam rosszabbul,most már lassan javulgatok,kösz.
Idönként sajna rámjön.Öregszem:((Láttál,milyen öreg vagyok már,sajna ez a korral jár.
Ha eu.bol jön növény,akkor a vizsgálat alkalomszerü,szuroprobaszerü.Nagy mennyiségü növényanyagot biztos vizsgálnak,1-2 darabot,vagy ha megfelelő bizonylata van akkor nem vizsgálják.(nem Eü.-i bizonyitvány hanem un.utlevelet adnak hozzá,ha kérjük)
EU-n kivülről Phytosanity Certificate-nek kell a növény mellett lenni,enélkül már a határrol visszaforditják,mindenféle vizsgálat nélkül.Ha van ilyen paprirja,akkor régebben szuroprobaszerüen nézték(nekem jött be narancstö meg hasonlo vizsgálat nélkül 5-6 éve).Amiota Eu vagyunk,azota emellett a papir mellett is tételesen vizsgálnak(és ha szerencséd van ezt a határon elvégzik,ha nincs akkor te cipelheted ki Budaörsre az Állomásra)A Phytosanity papirért általában külön pénzt kell fizetni a legtöbb cégnél(max 500-1000 dollár felett adják ingyen,meg bizonyos cégek kereskedelmi megfontolásbol).Csak a gyökeres illetve földlabdás növényekre vonatkozik a legtöbb szabályozás,magokra,dugványokra,steril táptalajon levő növénykékre ez a szabályotzás nem érvényes(egy-két ritka kivételtöl eltekintve de ez minket annyira nem érint)
CITES hatálya alá tartozo növényeknél még ezen kivül is van adminisztrácio,de erre most nem térnék ki.