Sajna nem megyek,pont emiatt amit irtam egy előző hozzászólásomban:((De köszi a tippet.
Erre a képen láthato Hibiscusra már le is csapok:))Ha lehet.
Kár hogy nem tudod,még nagyjábol sem a szineket,mert nem biztos,hogy idén virágozni fognak,ha most gyökeresednek.Nekem a tavaly tavaszi dugványok közül,csak 3-4 nyilt ki nyáron:(( a többiröl azota sem tudom milyen és igy az sem melyikböl lett kettö,és melyikböl kell esetleg ujra hajtást szerezni.Arrol nem is beszélve,hogy 7-8 tövem ki is pusztult ismert ,már leirt okokbol a télen:(((nemelyik szinböl mind a 2-3 cserép),Na szoval nem ragozom,örülök,hogy sikerült hozni és amint ismert a szin,akkor lecsapok rá:))
A határon nagyon már nem szolhatnak,hiszen a Hibiscus nem CITES listás,másrész a Kanári szigetek Spanyolroszág,tehát EU,tehát belföldinek minösül,max a gyökeres töveket van joguk ujra bevizsgáltatni szuroprobaszerüen,a földlabda nélküliek,olyanok mintha itt szedted volna a Nagyköruton:))
Én eddig mindig estefele szedtem a növényhajtásokat vagy hajnalban.Egyrészt ilyenkor alig vannak az utcán:)),másrészt ha nem a nagy kánikulában szedem a hajtásokat azok eröteljesebbek,jobban erednek.