Törölt nick Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1844

"Igazából nem az extrákra utazom, legyen jó a kép-hang, a mechanika legyen halk , ne gyűrje a szalagot - még a 240 perceset se - és ezt a mindennapos használat után 3 év múlva is produkálja."

Szervusz!

Eredetileg nem is akartam beleszólni, mivel - kivéve néhány belső ügyét tekintve - nem tartiom magam naprakésznek és amúgy sem a márka/típus hanem a belenézés (!) alapján és "szagra" (!) érdemes videót venni - szerintem ;-D

De: a fenti elvárásod okán nem állhatom meg jó szándékkal megjegyezni, hogy akkor inkább ne vegyél videót! ;-)

Tudod: a szocializmusban 3 dologból mindig csak 2 dolog műkdödtt - itt ugyanez igaz szerintem legalábbis.

Ha halk és 3 évet bír, akkor nem jó a képe és a hangja ;-)

HA jó a képe és a hangja, akkor vagy hangos vagy 2 év múlva minimum nyomógörgő csere kevés hazsnálat után is (Phlips tapasztalat!)

...és lehetne folytatni ;-D

Szerintem vedd meg a legolcsóbb és legjobb garanciális feltételű videót (ha még megtalálható, sk. tapasztalat alapján javaslom a Samsung SV661GX-et  bő egy éve 30 ezer volt, most lehet ez vagy hasonló 25 ezer?) , és 2 év múlva bőven HDD-s DVD újraíróval fogysz napi anyagokat is rögzíteni meg archiválni is.

Még én is aki "VHS-buzi" vagyok, azaz a legrosszabb készülékekbe is szeretek életet lehelni, erős indítttaást érzek abban a pilanatban DVD írót venni, amint a mostani 110 ezerről 60-70-re esik a HDD-s írók ára, hiszen akár RW-s nyersanyagot már 200-ért be lehet szerezni, ami napi rögzítéshez job ár/érték arány mint az átéagos VHS szalag.

Igaz ellentmondás látszik, hiszen a HDD-n is lehet(ne) a napi rögzítést megoldani, de az szvsz akkor haszonos, amikor  szerkeszteni kellene - igaz ha ezt sem állítom fel "követelményként" akkor még a DVD RW nyersanyag ára is zérus, vagy megfordítva: akár ma megveheted 50-70 ezerért a jó minőségű írót amiben nincs HDD és az olcsó RW-kkel tartrósan boldogulhatsz.

Jut is eszembe: mivel nem korlátozzák a lézer-eszközök garanciáját, ha "túlhasználjátok" (infóim szerint lehet olyan 4-8000 óra a lézer diódák élettartama, ami nem rossz, de napi 8-10 órás használattal akér kb egy évre is lemehet (400 nap) ) akkor is kötelesek javítani/cserélni és mivela lézer fekj főegység, arrra újra kel induljon a garancia!

Üdv!

Robi

(mikimaus)

Előzmény: Magnézium (1841)