konczeyb Creative Commons License 2005.04.01 0 0 899

Sziasztok,

új csatlakozó volnék. Végigrágtam magam a topicon, úgyhogy sokat nem fogok kérdezni :)

Először is cserébe a sok hasznos infoért itt egy letölthető szlovák-magyar szótárprogram (nem nyomtatható :(, ami ugyan nem egy túl bő valami, de azért sikerült belőle felfognom a Podlesok-i kemping honlapjának tartalmát.

www.jomagam.hu

Itt van egyébként a kemping honlapja angolul is http://holiday.sk/show/?42688649

Másodszor is, ugyancsak a kemping szlovák honlapjához segítségül

http://www.slovenskyraj.sk/atc.html

(mivel az kicsit bővebbnek tűnik és amivel a jelek szerint többen megszenvedtek) itt van néhány alapvető szó. Hozzátenném, hogy a szótárban sokszor kicsit más formában találtam meg a szavakat, és nem is mindig helyesen írom, de így legalább fel lehet dolgozni a honlapot, szóval nyelvészek kíméljetek, laikusok keressétek a hasonló szavakat :))

Természetesen spec ékezeteket nem tudok írni.

chata = ház, nyaralóház

pocet = szám, mennyiség

lozko, lozka = ágy

cena = ár

noc = éjjel

osoba, osobny = személy

sprcha = zuhany

tepla = meleg

kúrenie = fűtés

studená = hideg

voda = víz

a = és

Ahogy nekem sikerült dekódolnom egy faház árazását:

Chata Koliba
Počet lôžok 4,8,10,12 počet chát 10, cena lôžka/noc 230 Sk, sprcha, WC, teplá a studená voda

4-12 ágyas házakból 10db van, 230SK/fő/éj, zuhany, wc, hideg és meleg víz

Cottage Koliba

Beds 4,8,10,12 cottages 4, shower, WC, warm and cold water

Most már csak a fűtésnek nem látom nyomát, de ez perpillanat engem nem érint.

Na akkor most azért mégis kérdeznék. Sokakhoz hasonlóan én is tériszonnyal küszködöm, és tudom, hogy miket ajánlottatok félősebbeknek, de ezek között azért pl csak ott volt a Hernád áttörés is (nyilván azért, mert ez helyi viszonylatban még nem is durva). Na ezzel kapcsolatban engem azért aggaszt egy kicsit a tálcák alatt levő mélység a fotók alapján. Meg tudná valaki mondani, hogy kb hány méterrel kell a vízszint fölött szambázni (nyilván vízállástól is függ, de úgy kb május közepén). Milyen hosszúak ezeka tálcás szakaszok, és kb hány van belőlük?

A másik kérdésem az lenne, hogy Velky Sokolban és Sacha Belaban mi a legmagasabb függőleges létra, és van-e az ember háta mögött valami védőcucc, illetve milyen magasak a kicsit dőlős létrák.

Tudom, hogy nem a legideálisabb terep számomra, de társasággal mennénk. És hát olyan embert hiába kérdezek, aki azt sem tudja mi az a tériszony, neki még egyszer sem kezdett keze lába remegni a legbiztonságosabb magaslatokon, és hát valljuk be ezek a helyek azért nincsenek túlbiztosítva :)

Előre is köszi, aki megy, annak pedig élvezetes túrázást kívánok.