yozsibacsi
2005.03.31
|
|
0 0
51
|
A kormányfő az egyetemre látogat Nyaka Szabolcs
Pécs Hallgatói fórumot tart ma a Pécsi Tudományegyetemen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök (képünkön). Az eseménynek a PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Intézete ad otthont, a fórum 15.30-kor kezdődik az intézmény földszinti konferenciatermében (Szántó Kovács János u. 1/a). A miniszterelnök mai látogatásán mások mellett találkozik a város, a megye és az egyetem vezetőivel. Az MSZP pécsi szervezete területfoglalási engedélyt kért és kapott a PTE elé csütörtökre, hogy elejét vegye a kormányfő látogatása körüli esetleges rendzavarásnak. Mintegy százan gyülekeznek majd a felsőoktatási intézmény előtt, ezzel próbálják megelőzni az esetleges rendzavarást. Egyelőre nem tudni, lesz-e bármiféle tiltakozó akció, de az MSZP nyilván arra törekszik, hogy Pécsett a korábbi, debreceni hallgatói fórumon történtekhez hasonlók ne ismétlődhessenek meg. A kormányfőt március 17-én a Debreceni Egyetem előtt mintegy 30-50 fős csoport füttykoncerttel és bekiabálásokkal fogadta. Tiltakozásuk felhallatszott az egyetem aulájába is, ahol a fórumot tartották. |
|